Генсек НАТО вважає, що Німеччина має збільшити витрати на оборону

Вівторок, 4 квітня 2017, 13:38

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг наполягає на тому, щоб Німеччина витрачала більше на оборону.

Про це повідомляє AFP.

"Глава НАТО Йенс Столтенберг закликав Німеччину витрачати більше на оборону, зачіпаючи таким чином чутливе місце в німецькій політиці, що також загострило відносини зі Сполученими Штатами", - повідомляє видання.

"Для мене це вирішальне, що США і Німеччина погоджуються, що ми повинні більше інвестувати в нашу безпеку", - заявив генсек НАТО німецькому виданню Handelsblatt.

За його словами, збільшення оборонних бюджетів це не для того, щоб "робити нас щасливими".

"Мова йде про безпеку Європи. Європа набагато ближча до криз і загроз, ніж США, ближча до Росії, ближча до Сирії та Іраку", - заявив Столтенберг.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що збільшення інвестицій в оборону Європи - в її власних інтересах, вона не має робити це лише заради того, щоб задовольнити США.

Нагадаємо, британське видання The Times з посиланням на джерела в німецькому уряді розмістило інформацію про те, що президент США Дональд Трамп під час закритої зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Білому домі вручив їй рахунок з сумою внесків, які ФРН недоплатила в систему колективної оборони НАТО.

Згодом Білий дім заперечив інформацію про те, президент США Дональд Трамп передав Меркель рахунок на $375 млрд за оборону Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.