Британія готова продовжити право на вільне пересування після Brexit - Мей

Середа, 5 квітня 2017, 10:34

Право громадян Євросоюзу на вільний в'їзд до Великої Британії може бути збережено і після завершення виходу Британії з ЄС.

Про це заявила британський прем'єр-міністр Тереза Мей, повідомляє ВВС.

За словами Мей, тільки-но буде досягнута домовленість про Brexit, настане фаза "впровадження", однак бізнесу і урядам знадобиться деякий час, щоб пристосуватися до нових правил.

"Ви використовуєте фразу "перехідний період", я використовую фразу "період впровадження". Як тільки ми укладемо угоду, як тільки домовимося про те, якими будуть нові стосунки, нам буде потрібен певний період часу, коли бізнес і уряди налагодять системи, залежно від характеру угоди", - сказала Мей.

Прем'єр додала, що британський уряд керуватиме імміграційною політикою після виходу з ЄС.

"Що має вирішальне значення для британської публіки, яка голосувала минулого року? Вони хотіли переконатися, що ми контролюємо свої кордони і імміграцію. Саме це ми будемо робити, коли вийдемо з Євросоюзу", - сказала вона.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз розпочне предметні переговори про вихід Великої Британії з ЄС лише з 22 травня.

Нагадаємо, 29 березня президент Європейської ради Дональд Туск отримав від повіреного у справах Британії листа про формальний початок процедури Brexit.

Таким чином, офіційна процедура виходу Британії зі складу ЄС розпочалася.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.