Генсек НАТО закликав притягнути до відповідальності винних у хімічній атаці в Сирії

Середа, 5 квітня 2017, 11:26

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав визначити і притягнути до відповідальності винних у хімічній атаці в Сирії, в результаті якої загинули понад 50 осіб.

Про це йдеться у його заяві на сайті Альянсу.

"Я засуджую жахливі атаки в провінції Ідліб у Сирії, в результаті яких загинули десятки людей, включаючи багатьох дітей, як повідомляється, через застосування хімічної зброї. Це третє повідомлення про застосування цих варварських видів зброї тільки за останній місяць. Всі винні мають бути притягнуті до відповідальності", - йдеться у заяві.

Столтенберг нагадав, що застосування хімічної зброї, яка включає в себе будь-які хімічні речовини, що можуть призвести до смерті або заподіяти шкоду людині, заборонене згідно з Конвенцією про заборону хімічної зброї, яку Сирія підписала в 2013 році.

"Цю міжнародну норму необхідно повністю поважати і підтримувати. Сирія як підписант Конвенції несе відповідальність за забезпечення повного дотримання цих зобов'язань", - зазначив Столтенберг.

За останніми даними, кількість загиблих в результаті газової атаки в сирійській провінції Ідліб збільшилася до 58 осіб.

Удар, внаслідок якого було вивільнено токсичний газ, був здійснений по місту Хан Шейхун у центрі провінції Ідліб. Зазначається, що люди загинули від задухи і отруєння газом.

Окремі спостерігачі заявили про газову атаку з допомогою хлору, інші кажуть про використання заріну.

Пізніше стало відомо, що у госпіталь, в якому надають допомогу постраждалим від газової атаки, влучила ракета.

Сирійський уряд та Росія заперечують використання хімічної зброї. Міноборони РФ заявило, що сирійська авіація розбомбила склад повстанців, де зберігалися боєприпаси з отруйними речовинами, якими і отруїлися місцеві жителі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: