ЗМІ: коротка заява Тіллерсона щодо нової провокації КНДР - "дивна"

Середа, 5 квітня 2017, 13:58

Американські ЗМІ відзначають, що заява держсекретаря Рекса Тіллерсона щодо проведення нового випробування балістичної ракети КНДР біля свого східного узбережжя, є надзвичайно дивною та заплутаною.

Про це повідомляє CNN.

"Північна Корея запустила ще одну балістичну ракету середньої дальності. США вже сказали достатньо про Північну Корею. У нас немає ніяких подальших коментарів", - сказав Тіллерсон про чергову провокацію з боку Північної Кореї.

"Це в цілому 23 слова, якщо порахувати. Двадцять три слова, які залишають вас більш спантеличеними, коли ви дочитуєте до кінця, ніж коли ви почали читати. Це Тіллерсон намагається говорити жорстко? Чи він не хоче приділяти увагу Північній Кореї, яку вона намагається отримати напередодні американсько-китайської зустрічі?", - повідомляє CNN.

Видання відзначає, що напередодні високопоставлений представник Білого дому заявив, що "час вийшов, всі варіанти обговорюються".

За інформацією агентства The Associated Press, яке посилається на аналітиків в Азії, така відповідь Тіллерсона на останній запуск ракети Північною Кореєю свідчить про зміну в тактиці США щодо питання КНДР.

"Схоже, що Тіллерсон цілеспрямовано зробив коротку заяву, щоб надіслати жорсткий сигнал", - сказав Кім Сун Хан, професор Сеульського університету та колишній південнокорейський заступник міністра закордонних справ.

Нагадаємо, Північна Корея в середу, 5 квітня, провела випробування балістичної ракети біля свого східного узбережжя. Запуск відбувся напередодні зустрічі лідерів США і Китаю.

Раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає радикальні санкції, спрямовані на те, щоб "відрізати" Північну Корею від світової фінансової системи в рамках заходів боротьби з ядерною загрозою Пхеньяна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.