У ФРН створили підрозділ кіберзахисту для боротьби з російськими хакерами

Четвер, 6 квітня 2017, 09:14

У збройних силах Німеччини офіційно почав працювати новий підрозділ із кіберзахисту. До липня він налічуватиме 13 500 осіб. Для порівняння, німецький корпус морської піхоти налічує близько 16 тисяч військових.

Про це повідомляє Euractiv.

Німецькі депутати заявили, що новий підрозділ сфокусується на боротьбі з російськими кібератаками. В перші три місяці 2017 року проти Бундесверу були спрямовані 284 тисяч кібератак.

Німеччина сподівається стати прикладом для наслідування для інших європейських збройних сил у боротьбі з кібератаками.

Втім, на думку експертів, навряд чи новий підрозділ стане шаблоном для кібер-армії ЄС найближчим часом. Країни ЄС використовують різні ІТ-інфраструктури і програми, тому на даний момент це видається нереальним.

Навіть у самій Німеччині її суб'єктам муніципальної освіти і федеральної влади важко обмінюватися інформацією через використання різних програм.

В центрі уваги нового підрозділу буде захист Німеччину від кібератак, але вони також проходять підготовку, щоб перейти у наступ і атакувати нападників. Ця частина програми піддалася критиці з боку законодавців країни.

Депутат від "зелених" Константін фон Нотз наполягав на тому, що "армія буде потрібен депутатський мандат для проведення кібератак". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.