Шведський уряд хоче відправити до Іраку поліцейських

Четвер, 6 квітня 2017, 12:01

Уряд Швеції пропонує відправити співробітників поліцейських сил країни до Іраку для проведення розслідувань проти шведів, які прибули туди з метою вчинення терористичних актів.

Про це повідомляє The Local.

Міністр внутрішніх справ Швеції Андерс Ігеман зазначив, що такий крок може допомогти засудити в Іраку більше людей, які йдуть туди, щоб брати участь у тероризмі.

"Ми хочемо піти на це, щоб визначити більше людей, які подорожують з метою вчинення терористичного акту, і притягнути їх до суду в Іраку, і, отже, запобігти їхньому повернення до Швеції та Європи", - сказав Ігеман.

Шведські офіцери, ймовірно, будуть залучатися до проведення експертиз, навчань, а також до як судово-експертної діяльності з метою отримання доказів.

В даний час держави-члени ЄС ведть переговори з приводу можливої операції в Іраку. Ігеман говорить, що він сподівається на рішучі заходи, які будуть сприяти зміцненню іракської судової системи.

Близько 300 шведів поїхали за кордон, щоб приєднатися до терористичних груп, починаючи з 2012 року. Близько половини з них повернулися до країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.