Меркель назвала скандалом відсутність резолюції ООН щодо хіматаки в Сирії

Четвер, 6 квітня 2017, 21:04

Канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала скандалом те, що Рада Безпеки ООН не прийняла резолюцію зі засудженням хімічної атаки в Сирії, в результаті якого загинули щонайменше 70 людей.

Про це повідомляє Reuters.

"Це був варварський напад, який треба розслідувати. Застосування хімічної зброї - це військовий злочин", - сказала Меркель на прес-конференції у східній Німеччині.

"Це скандал, що немає ніякої резолюції Ради Безпеки ООН, і ті, хто чинив опір, повинні подумати, яку відповідальність вони несуть", - сказала вона.

Нагадаємо, засідання Ради Безпеки ООН, скликане після хімічної атаки на сирійське місто Хан-Шейхун, закінчилося у середу ввечері безрезультатно.

Учасники не змогли ухвалити проект резолюції, яку підготували США, Франція та Велика Британія. Переговори закінчилися без голосування після того, як Росія відхилила запропоновану резолюцію, назвавши її "категорично неприйнятною".

За останніми даними, кількість загиблих в результаті газової атаки в сирійській провінції Ідліб збільшилася до 72 осіб, серед них - 20 дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.