США завдали ракетного удару по Сирії: 59 "Томагавків" з двох есмінців

фото, відео
П'ятниця, 7 квітня 2017, 07:41

Американські есмінці USS Porter і USS Ross в ніч проти п'ятниці випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил Шайрат у відповідь на хімічну атаку сили Башара Асада цього тижня.

Про це повідомляє сайт Пентагону.

"Президент Дональд Трамп віддав наказ про атаку на авіабазу Шайрат, звідки була здійснена хімічна атака в сирійській провінції Ідліб. Ракети були запущені з кораблів ВМС США в східній частині Середземного моря", - йдеться у повідомленні.

59 ракет "Томагавк" були випущені по аеродрому, складам нафтопродуктів та матеріально-технічного забезпечення, бункеру з постачання боєприпасами, системам ППО і радарам.

"США прийняли надзвичайні заходи, щоб уникнути жертв серед цивільного населення і дотримувалися права збройних конфліктів. Були вжиті всі заходи, щоб виконати цей удар з мінімальним ризиком для персоналу на аеродромі", - сказав речник Пентагону Джефф Девіс.

 

Удар був "пропорційною відповіддю на мерзенний вчинок Асада", - заявив представник Пентагону, зазначивши, що аеродром Шайрат використовувався для зберігання хімічної зброї та розміщення сирійських військово-повітряних сил.

У Пентагоні також підкреслили, що російські війська були завчасно повідомлені про ракетний удар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.