Трамп пояснив ракетний удар по авіабазі в Сирії інтересами нацбезпеки США

П'ятниця, 7 квітня 2017, 08:54

Президент США Дональд Трамп заявив, що ракетний удар по авіабазі сирійської армії в провінції Хомс був проведений виходячи з "життєво важливих інтересів безпеки США".

Про це повідомляє сайт Пентагону.

"Це життєво важливо для національних інтересів безпеки Сполучених Штатів для запобігання і стримування поширення і використання смертельного хімічної зброї", - сказав Трамп.

За його словами, Сирія ігнорує резолюцію Ради безпеки ООН і вже ніхто не має сумніву щодо використання забороненої хімічної зброї проти цивільного населення в провінції Ідліб.

"Роки спроб змінити поведінку Асада провалилися, і провалилися драматично. В результаті цього криза з біженцями продовжує поглиблюватися і регіон продовжує залишатися дестабілізованим, що загрожує США та її союзникам", - сказав він.

Трамп закликав усі цивілізовані країни приєднатися до США в зусиллях з припинення кровопролиття в Сирії, щоб покінчити з загрозою тероризму в зруйнованій країні.

Нагадаємо, американські есмінці USS Porter і USS Ross в ніч проти п'ятниці випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил Шайрат у відповідь на хімічну атаку сил Башара Асада цього тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.