В Європарламенті найбільше голосів проти безвізу дали депутати з Італії

П'ятниця, 7 квітня 2017, 12:41

У Європарламенті під час вчорашнього голосування щодо безвізовоого режиму для України проти  проголосували 75 депутатів, більшість із них представники Італії, Великої Британії та Франції.

Про це йдеться у статті "Хто голосував проти українського безвізу? Повний список" на сайті "Європейської правди".

За блокування українського безвізу голосували 18 італійців, по 16 британців та французів, 7 нідерландців, 6 греків, по 4 німці та австрійці, двоє шведів, по одному депутату з Бельгії, Польщі та Чехії.

60 із 75 голосів "проти" дали представники двох праворадикальних груп у складі Європарламенту. Майже всі праворадикали публічно заявляють про дружбу з Росією і завжди голосують проти проукраїнських ініціатив.

На другому місці після правих радикалів – позафракційні (як правило, це ще радикальніші депутати). По три голоси дали ліві (екс-комуністи) та консерватори.

До переліку потрапила навіть одна представниця Європейської народної партії, яка є членом команди проросійського кандидата у президенти Франції Франсуа Фійона.

Нагадаємо, 6 квітня 2017 року Європейський парламент проголосував за надання безвізового режиму з ЄС для громадян України.

Після голосування в Європарламенті український безвіз мають схвалити у Раді ЄС. Очікується, що безвіз для України фактично може набути чинності на початку червня.

На сайті ЄвроПравди опублікована стаття з детальним описом графіку та позиціями окремих гравців ЄС.

Про те, як саме працюватиме безвізовий режим з Євросоюзом, читайте в статті на ЄвроПравді: Без віз, та не без правил: як працюватиме на практиці безвізовий режим з Євросоюзом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.