Ердоган назвав атаку США в Сирії "позитивним" кроком, але цього недостатньо

П'ятниця, 7 квітня 2017, 16:09

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав атаку США по авіабазі Шайрат сирійських урядових сил в провінції Хомс позитивним розвитком, але сказав, що цього недостатньо, оскільки потрібні "серйозні кроки, щоб захистити сирійський народ".

Про це повідомляє Reuters.

"Ми вважаємо це позитивним і конкретним кроком, зробленим проти військових злочинів режиму Асада. Але чи цього достатньо? Я не вважаю, що цього достатньо. Настав час зробити серйозні кроки для захисту невинних сирійських людей", - сказав Ердоган на мітингу в південній провінції Хатай.

"Міжнародна спільнота має можливість зупинити режим і терористичні організації. Я сподіваюся, що активна позиція, яку США зайняли в провінції Ідліб - це початок у відношенні цих подій", - сказав Ердоган.

Нагадаємо, американські есмінці USS Porter і USS Ross в ніч проти п'ятниці випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил Шайрат у відповідь на хімічну атаку сил Башара Асада цього тижня.

Низка європейських держав, зокрема, Британія, Франція та Німеччина підтримали дії США.

У свою чергу Росія назвала ракетну атаку "актом агресії" і заявила, що призупиняє дію укладеного Меморандуму з США про запобігання інцидентів і забезпечення безпеки польотів авіації в ході операцій в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.