Стокгольм: вантажівкою керував чоловік з Узбекистану, його затримали

Субота, 8 квітня 2017, 10:02

Заарештованим шведською поліцією підозрюваний у скоєнні теракту у центрі Стокгольма є 39-річний чоловік з Узбекистану і був зареєстрований у передмісті шведської столиці.

Про це повідомляє Aftonbladet із посиланням на джерела в поліції.

За даними видання, після нападу у центрі міста чоловік побіг по вулиці до метро. Він поїхав у бік аеропорту, але потім повернувся. "Йому було нікуди йти. Він поводився дивно", - сказав співрозмовник.

Чоловік був затриманий поліцією у магазині міста Марста, що в 37 км від центру Стокгольма і в 4 км від аеропорту "Арланда". Він був у тому ж одязі, що і на оприлюднених раніше фотографіях.

Поліція знайшли у нього балаклаву, а також рештки битого скла на одязі. Крім того, він мав незначні травми, можливо отримані під час в’їзду вантажівки у натовп.

Підозрюваний, за неофіційною інформацією, визнав свою провину. Поліція вважає, що саме він був за кермом вантажівки. Правоохоронці знайшли кров на сходах метро, якими, як вважається, тікав злочинець.

Нагадаємо, в результаті наїзду вантажівки на людей у центрі Стокгольма у п’ятницю ввечері за останніми даними загинули чотири людини, 15 отримали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.