Баскські сепаратисти з ЕТА почали здавати зброю: 120 одиниць, 3 тонни вибухівки

Субота, 8 квітня 2017, 12:33

Баскське радикальне угрупування ETA почало процес здачі залишків зброї, формально закінчуючи шлях останнього повстанського руху в Європі.

Про це повідомляє ВВС.

На урочистій церемонії в південному французькому місті Байонна представники угруповання передали судовим органам інформацію про місця зберігання зброї.

За інформацією El Pais, представники угруповання повідомили про вісім схованок, в яких знаходяться 120 одиниць зброї, три тонни вибухівки, і безліч боєприпасів та детонаторів. Кілька вказаних схованок вже знайшли французькі сили безпеки.

За понад 40 років своєї діяльності бойовики ЕТА вбили більше 800 людей, і поранили декілька тисяч. ЕТА заявила про припинення активних дій в 2011 році, але не роззброїлася.

Група була серйозно ослаблена протягом останніх роки після того, як були заарештовані сотні членів, в тому числі її керівник, і поліція накрила кілька схованок зброї сепаратистів.

ЕТА була сформована наприкінці 1950-х років у період диктатури Франсиско Франко з метою створення незалежної Баскської держави на півночі Іспанії та на півдні Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.