У Молдові скасували рішення про призупинення указу щодо позбавлення Бесеску громадянства

Субота, 8 квітня 2017, 13:02

Апеляційна палата Молдови скасувала рішення суду першої інстанції про зупинення указу президента Ігоря Додона про позбавлення Траяна Бесеску громадянства Республіки Молдова.

Про це повідомив радник Додона з юридичних питань Максим Лебединський, повідомляє Newsmaker.

"Чого і слід було очікувати. Незаконне рішення про призупинення указу президента Республіки Молдова про відкликання громадянства у пана Траяна Бесеску сьогодні було анульовано. Тепер справу буде розглянуто по суті", - написав Лебединський.

Рішення призупинити дії указу президента Молдови суд прийняв у вівторок, 21 березня. Указ Додона був тимчасово позбавлений юридичної сили до винесення остаточного судового рішення.

Суд зобов'язав Додона до 2 травня представити обґрунтування свого рішення. Перше слухання суду у цій справі відбудеться 16 травня.

Бесеску і його дружина отримали громадянство Молдови 9 червня 2016 року за указом колишнього президента Молдови Ніколає Тімофті.

В січні новий президент Молдови Ігор Додон підписав указ про позбавлення Бесеску молдавського громадянства. Документ не торкнувся дружини колишнього президента Румунії. Бесеску назвав рішення Додона "політичним" і звернувся до суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.