Сирійські курди заявили про звільнення центральних кварталів міста Табка від ІДІЛ

Понеділок, 1 травня 2017, 14:18

Підтримувані США Демократичні сили Сирії (SDF) звільнили від бойовиків ІДІЛ центральні квартали стратегічно важливого міста Табка, що розташоване поряд із найбільшою у Сирії греблею.

Про це повідомляє Reuters.

Демократичні сили Сирії, до складу яких входять сирійські курди та арабські бойові групи, розпочали просуватися на північ углиб старих кварталів міста у четвер.

У понеділок війська сирійської опозиції заявили про звільнення останніх трьох кварталів старого міста та прилеглого індустріального району.

Зараз бої точаться у трьох нових кварталах Табки, які пролягають уздовж водосховища, заявив спікер Демократичних сил Сирії Талал Сіло. Гребля досі перебуває під контролем ІДІЛ.

"Ісламська держава" захопило греблю "Табка", також відому як "Євфратська гребля", що знаходиться приблизно в 40 км вгору за течією від Ракки, і аеропорт біля неї, у 2014 році. Наприкінці березня опозиції вдалося відбити аеропорт.

ООН попередила в цьому році про загрозу катастрофічних повеней в Сирії внаслідок можливого руйнування греблі "Табка" через підвищення рівня води, спричиненого саботажем з боку ІДІЛ та пошкодженнями від авіаударів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.