Консерватори Меркель можуть створити коаліцію із "зеленими" та "вільними демократами"

Середа, 10 травня 2017, 09:29

Консерватори канцлера Німеччини Ангели Меркель можуть сформувати тристоронню коаліцію з ліберальними вільними демократами (Вільна демократична партія Німеччини) та "Зеленими" після парламентських виборів, які відбудуться у вересні.

Про це йдеться в нових даних, опублікованих Forsa Institute, передає Reuters.

Агентство зазначає, що така коаліція вже обговорюється в північній землі Шлезвіг-Гольштейн після того, як християнські демократи Меркель здобули вирішальну перемогу в неділю.

Деякі депутати ХДС, в тому числі заступник міністра фінансів Єнс Шпан, заявили на цьому тижні, що така коаліція також може бути варіантом на національному рівні після вересневих виборів.

Опитування Forsa Institute, яке було проведено для журналу Stern та телекомпанії RTL перед регіональними виборами, які пройшли у неділю, засвідчило незмінну підтримку ХДС на рівні 36%, у той час як соціал-демократи (СДПН) мають до 29%.

Нагадаємо, консервативний Християнсько-демократичний союз канцлера Німеччини Ангели Меркель обійшов соціал-демократів (СДПН) на місцевих виборах у федеральній землі Шлезвіг-Гольштейн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.