Франція вимагає покарати сепаратиста за сексуальні домагання до спостерігача ОБСЄ

Середа, 10 травня 2017, 14:21

Франція вимагає притягнути до відповідальності бойовика так званої "ДНР" за сексуальні домагання щодо жінки-спостерігача ОБСЄ, про які раніше заявили у місії.

Про це йшлося на брифінгу МЗС Франції.

"Франція рішуче засуджує будь-які перешкоди належній роботі місії ОБСЄ, зокрема зумисні і систематичні залякування на її адресу з боку сепаратистів. Відповідальні мусять бути встановлені і притягнуті до відповідальності за свої дії", - ідеться у повідомленні МЗС.

У французькому дипвідомстві закликали усі сторони конфлікту, особливо сепаратистів, гарантувати місії ОБСЄ вільний, безперешкодний та безпечний доступ до зони її відповідальності.

В МЗС нагадали, що Мінські домовленості є єдиним способом вирішення конфлікту.

"Франція та Німеччина в рамках Нормандського формату невпинно продовжуватимуть докладати зусиль на досягнення цієї мети", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, раніше СММ ОБСЄ заявила про сексуальні домагання з боку озброєного чоловіка щодо члена патруля місії жіночої статі на території ОРДО. Озброєний бойовик погрожував, що не дозволить патрулю Місії рухатися в східному напрямку з Петрівського до Роздольного. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.