США можуть заборонити провозити ноутбуки на рейсах з Європи

Четвер, 11 травня 2017, 11:06

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість введення заборони на провезення у ручній поклажі ноутбуків та іншої великої електроніки на комерційних рейсах з деяких європейських країн.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на американських та європейських посадовців.

Будь-яке розширення заборони щодо ноутбуків може вплинути на таких перевізників США, як United Airlines, Delta Air Lines Inc та American Airlines Group.

За словами шести американських та європейських чиновників, Міністерство національної безпеки США зробить заяву з приводу цього, проте вони відмовився сказати, коли саме.

Чиновники Міністерства з нацбезпеки США планують зустрітися з офіційними представниками авіакомпанії в четвер, 11 травня, щоб обговорити питання безпеки.

Також у четвер міністр внутрішньої безпеки США Джон Келлі дасть секретний брифінг для сенаторів про внутрішні загрози. Очікується, що будуть обговорюватися також питання авіакомпаній.

Нагадаємо, у березні уряд США ввів заборону для пасажирів рейсів з восьми країн Близького Сходу та Африки, а також Туреччини, брати в ручну поклажу ноутбуки, айпади, камери та більшість іншої електронної техніки.

Аналогічну заборону на електроніку на рейсах  з Туреччини, Лівану, Йорданії, Єгипту, Тунісу та Саудівської Аравії ввела і Британія.

За неофіційною інформацією, заборона на техніку у ручній поклажі, можливо, пов'язана з небезпекою діяльності "Аль-Каїди" на Аравійському півострові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.