Заява головування ЄС щодо безвізу: зв’язок між Україною та ЄС стає міцнішим

Четвер, 11 травня 2017, 11:37

Рада Європейського союзу оприлюднила офіційне повідомлення про схвалення безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до ЄС.

Текст повідомлення опублікований на сайті Ради.

Зокрема, в ньому наводиться заява профільного представника головування, міністра Мальти з питань внутрішніх справ та національної безпеки Кармело Абели.

"Схвалення законодавчого акту щодо візової лібералізації є важливою зміною, яка допоможе посилити зв’язки між людьми в Україні та в Європейському союзі", - йдеться в заяві.

В головуванні нагадали, що скасування віз відбулося після виконання Україною низки реформ, "включаючи реформи в сфері міграції, публічного порядку та безпеки, зовнішніх відносин та дотримання основних прав".

Також міністр зауважив, що оновлений механізм призупинення безвізу дасть змогу призупинити новий порядок в разі створення "серйозних міграційних та безпекових ризиків з боку України".

Як повідомлялося, 11 травня Євросоюз завершив схвалення безвізового режиму для України.

Про те, як саме працюватиме безвізовий режим з Євросоюзом, читайте у статті: "Без віз, та не без правил: як працюватиме на практиці безвізовий режим з Євросоюзом".

Детальніші роз’яснення читайте у статті: "Тонкощі безвізу: як діяти на кордоні, щоби уникнути проблем. Відповіді на питання читачів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.