Європейські політики вітають схвалення безвізу з Україною

Четвер, 11 травня 2017, 12:49

Європейські політики почали вітати Україну зі схваленням Радою ЄС безвізового режиму для українців.

Рішення Ради ЄС привітав єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Йоганнес Ган. 

"Громадяни України зможуть подорожувати до Європейського Союзу без віз. Українські громадяни стануть ближчими, ми зможемо покращити наші контакти у сфері бізнесу, науки та досліджень. Це був довгий шлях, але врешті зусилля з реалізації реформ винагородилися сповна", - підкреслив Ган.

Він додав, що ЄС підтримував Україну "впродовж вражаючого процесу реформ" і надалі продовжить підтримку у разі продовження курсу реформ. 

Співголова групи "Зелених" у Європейському парламенті Ребекка Хармс назвала рішення Ради ЄС "важливим кроком".

"Чудово! Це був найважливіший крок, якого не вистачало перш ніж українці зможуть подорожувати до Європи без віз", - написала Ребекка Хармс. 

"Зелене світло для безвізового режиму ЄС з Україною. Важливий крок уперед для всієї Європи", - написав екс-прем’єр Швеції у своєму Twitter.

Нагадаємо, 11 травня Євросоюз завершив схвалення безвізового режиму для України.

Президент України Петро Порошенко назвав історичним рішення про затвердження Радою ЄС безвізу для України, заявивши, що "це наче повернення додому після довгої та виснажливої подорожі".

Про те, як саме працюватиме безвізовий режим з Євросоюзом, читайте у статті: "Без віз, та не без правил: як працюватиме на практиці безвізовий режим з Євросоюзом".

Детальніші роз’яснення читайте у статті: "Тонкощі безвізу: як діяти на кордоні, щоби уникнути проблем. Відповіді на питання читачів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.