Розвідка США: РФ тисне на Україну, щоб змусити виконувати "Мінськ" в інтерпретації Москви

П'ятниця, 12 травня 2017, 13:12

Глава Національної розвідки Сполучених Штатів Америки Ден Коутс заявив, що Росія продовжує чинити військовий та дипломатичний тиск, щоб примусити Україну виконувати політичні положення Мінських угод за інтерпретацією Москви.

Про це йдеться у звіті глави нацрозвідки США з оцінки загроз у світі.

"Ми вважаємо, що стратегічні цілі Москви в Україні - підтримка довгострокового впливу щодо Києва та руйнування спроб України інтегруватися в західні інститути - залишаться незмінними в 2017 році. Путін, швидше за все, буде продовжувати чинити тиск на Київ через різні канали, включаючи дії Росії на сході України, де Росія озброює так званих сепаратистів", - йдеться у звіті.

"Військове втручання Росії на сході України триває понад два роки після "Мінських угод - 2", укладених в лютому 2015 року. Росія продовжує чинити військовий і дипломатичний тиск, щоб примусити Україну здійснювати політичні положення угоди за інтерпретацією Москви — серед них конституційні поправки, які б ефективно дали Москві право вето на стратегічні рішення Києва", - вважає розвідка США.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп під час зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим наголосив на відповідальності Москви щодо виконання Мінських угод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.