ЄС та США обговорять питання щодо заборони ноутбуків на рейсах з Європи

П'ятниця, 12 травня 2017, 13:44

Європейські міністри обговорять сьогодні, 12 травня, під час телефонної розмови з міністром з нацбезпеки США Джоном Келлі питання щодо можливої заборони провозити у ручній поклажі ноутбуки на рейсах з Європи.

Про це заявила представник Єврокомісії.

За її словами, нещодавно був направлений відповідний лист до партнерів у США з приводу співпраці з питань безпеки.

"Вчора також пройшла зустріч з питань безпеки у Брюсселі, де обговорювалося це питання, де було також підтверджено що Єврокомісія та наші держави-члени прагнуть співпраці з усіма міжнародними партнерами, включаючи уряд США щодо цього питання. Сьогодні має відбутися телефонна розмова з міністром з нацбезпеки США Джоном Келлі та деякими європейськими міністрами. Це те, де ми є зараз в цьому питанні", - сказала вона.

Представник Єврокомісії не уточнила, які саме міністри ЄС будуть розмовляти із міністром з нацбезпеки США Келлі.

У Єврокомісії також нагадали, що зараз немає ніякого офіційного повідомлення США щодо заборони провозити ноутбуки на рейсах з Європи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість введення заборони на провезення у ручній поклажі ноутбуків та іншої великої електроніки на комерційних рейсах з деяких європейських країн.

Як відомо, у березні уряд США ввів заборону для пасажирів рейсів з восьми країн Близького Сходу та Африки, а також Туреччини, брати в ручну поклажу ноутбуки, айпади, камери та більшість іншої електронної техніки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.