Трамп пригрозив взагалі скасувати прес-брифінги у Білому домі

П'ятниця, 12 травня 2017, 15:39

Президент США Дональд Трамп пригрозив скасувати всі прес-брифінги у Білому домі та у майбутньому запровадити лише письмові відповіді для преси заради точності.

Про це Трамп написав у своєму Twitter.

"Я дуже активний президент, багато чого відбувається навколо мене, і це неможливо, щоб мій представник був ідеально точний на трибуні!...То може краще було б скасувати всі майбутні прес-брифінги та роздавати письмові відповіді заради точності?" - заявив президент США.

Перед цим Трамп написав у Twitter, що "фейкові ЗМІ сьогодні працюють понаднормово".

Як пояснює видання The Hill, несподівана пропозиція Трампа скасувати брифінги пов’язана з очевидним неузгодженням версій Білого дому щодо звільнення директора ФБР Джеймса Комі.

Спершу Трамп та його команда заявили, що Комі було звільнено за рекомендацією генерального прокурора і його заступника. Але за день Трамп заперечив цю версію. У інтерв’ю NBC він запевнив, що збирався звільнити Комі не залежно від будь-чиїх рекомендацій.

Віце-президент США Майк Пенс та перший заступник прес-секретаря Білого дому Сара Сандерс також подали свої версії. Вони представляли звільнення Комі як зважене рішення, що базувалося на рекомендації Міністерства юстиції.

У четвер Сандерс заявила журналістам, що її повідомлення на брифінгу грунтувалося на неповній інформації. Але вона наполягала на тому, що думка адміністрації щодо епізоду зі звільненням Комі "залишається послідовною, незважаючи на ряд суперечностей".

Нагадаємо, нещодавно президент США Дональд Трамп звільнив главу Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі, призначеного на посаду ще за часів адміністрації Барака Обами. 

Після цього демократи заявили, що звільнення глави ФБР Джеймса Комі може привести до спроби припинити розслідування про можливе втручання РФ у вибори в США.

Як відомо, Комі очолював розслідування ФБР про можливі зв'язки членів передвиборчого штабу Трампа з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.