Трамп може призначити нового главу ФБР вже наступного тижня

Неділя, 14 травня 2017, 10:53

Президент США Дональд Трамп заявив, що назве заміну на місце звільненого директора ФБР Джеймс Комі найближчим часом.

Про це повідомляє Politico.

"Ми можемо прийняти рішення швидко", - сказав він журналістам.

Трамп заявив, що рішення може бути прийнято протягом наступного тижня, перш ніж він поїде у п'ятницю в свою першу закордонну поїздку на посаді президента.

За даними видання, посадові особи Міністерства юстиції США проведуть співбесіду чотирьох кандидатів. 

Серед них: виконуючий обов'язки директора ФБР Ендрю МакКейб, сенатор Джон Корнин, колишній керівник у кримінальних справах Департаменту юстиції Еліс Фішер та суддя штату Нью-Йорк й колишній прокурор в Манхеттені Майкл Гарсія.

Нагадаємо, нещодавно президент США Дональд Трамп звільнив главу Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі, призначеного на посаду ще за часів адміністрації Барака Обами.

Після цього демократи заявили, що звільнення глави ФБР може привести до спроби припинити розслідування про можливе втручання РФ у вибори в США.

Як відомо, Комі очолював розслідування ФБР про можливі зв'язки членів передвиборчого штабу Трампа з Росією.

Згодом у Білому домі заявили, що звільнення Джеймса Комі з посади директора ФБР не пов'язане з розслідуванням втручання РФ у вибори в США.

Проте у ЗМІ з'явилася інформація, що Комі міг бути звільнений президентом США Дональдом Трампом з двох причин: або через небажання бути особисто лояльним до Трампа, або ж через активізацію розслідування ФБР за фактом можливої змови між членами команди Трампа та Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.