США та ЄС проведуть 17 травня зустріч щодо заборони ноутбуків на рейсах з Європи

Понеділок, 15 травня 2017, 17:02

Офіційні особи Європейського Союзу та США зустрінуться в середу, 17 травня, для обговорення питань безпеки авіакомпанії, у тому числі можливе розширення заборони США перевозити у ручній поклажі ноутбуки на рейсах з Європи.

Про це повідомив представник Єврокомісії, передає Reuters.

Зустріч була погоджена під час телефонної розмови між міністром з нацбезпеки США Джоном Келлі та міністрами ЄС в п'ятницю.

"Комісія проведе переговори на високому рівні на політичному і технічному рівні з владою США в середу ввечері 17 травня, щоб спільно оцінити нові загрози й виробити загальний підхід до їх вирішення", - заявив прес-секретар Єврокомісії Маргаритіс Схінас.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість введення заборони на провезення у ручній поклажі ноутбуків та іншої великої електроніки на комерційних рейсах з деяких європейських країн.

Як відомо, у березні уряд США ввів заборону для пасажирів рейсів з восьми країн Близького Сходу та Африки, а також Туреччини, брати в ручну поклажу ноутбуки, айпади, камери та більшість іншої електронної техніки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.