Меркель і Макрон обіцяють надати нової динаміки реформуванню ЄС

Вівторок, 16 травня 2017, 08:40

Президент Франції Еммануель Макрон під час першого закордонного візиту обговорював з канцлером Німеччини Ангелою Меркель можливу реформу Євросоюзу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Обоє політиків після розмови зазначили, що Європейський Союз перебуває у "критичному історичному моменті".

"Німеччині упродовж тривалого часу буде добре, якщо буде добре Європі. А Європі буде добре лише тоді, коли Франція буде сильною", - заявила Меркель.

Вона відзначила тісний зв'язок інтересів Парижа та Берліна. Політики заявили про намір розробки "дорожньої карти" проектів в ЄС та єврозоні, над якими спільно працюватимуть обидві держави. Планується, що у липні - після парламентських виборів у Франції - з цією метою відбудеться спільне засідання урядів.

"Ми можемо надати цьому нової динаміки", - наголосила Меркель.

Канцлер також зазначила, що з точки зору Берліна внесення змін до засадничих угод ЄС є можливим. Макрон погодився, що у цьому питанні не повинно бути "табу".

Він водночас наголосив на важливості подолання надмірної забюрократизованості Європейського Союзу, а також "історичного перезапуску" ЄС. Макрон також заявив, що виступає проти випуску спільних євробондів, які би покривали колишні борги окремих держав, оскільки це призводить до безвідповідальної політики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: