У Женеві розпочинається новий раунд мирних переговорів щодо Сирії

Вівторок, 16 травня 2017, 12:21

У Женеві у вівторок, 16 травня, розпочинається новий раунд мирних переговорів з врегулювання шестирічного конфлікту у Сирії, внаслідок якого загинули понад 320 тисяч осіб.

Про це повідомляє AFP.

"П'ять попередніх раундів переговорів за підтримки ООН не дали конкретних результатів, а сподівання на прорив досить слабкі", - повідомляє агентство.

Як відомо, президент Сирії Башар Аль-Асад зміцнив свої позиції на території поблизу Дамаска. Нещодавно понад 1500 повстанців сирійської опозиції та члени їх сімей покинули спустошений район Квабун, що знаходиться на околиці сирійської столиці Дамаска, після більш ніж двох місяців авіаударів та артилерійського обстрілу.

Крім того, Асад нещодавно назвав Женевський процес "нечинним", назвавши його "просто зустріччю для медіа".

Повідомляється, що делегація сирійського режиму на чолі з Башаром Аль-Джаафарі провела першу зустріч з посланцем ООН Стеффаном де Містурою в ООН у вівторок.

А головний опозиційний Високий комітет з переговорів на чолі з Наср Аль-Харірі і Мохаммедом Сабра мають зустрітися з посланцем ООН у той же день.

Переговори ООН зосереджені на чотирьох окремих питаннях: управління, нова конституція, вибори і боротьба з "тероризмом" у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.