Все більше американців хочуть незалежного розслідування щодо втручання РФ у вибори

Вівторок, 16 травня 2017, 12:41

Більшість американців, включаючи зростаюче число республіканців, хочуть бачити "незалежне розслідування" щодо зв'язків між Росією і президентом Дональдом Трампом та його командою в ході передвиборної кампанії 2016 року.

Про це свідчать дані нового опитування Reuters/Ipsos.

Опитування за 10-14 травня, яке було проведено після звільнення Трампом директора ФБР Джеймс Комі, показує, що громадськості все більше занепокоєна звинуваченнями про втручання з боку росіян у вибори в США.

За даними опитування, 59% дорослих, у тому числі 41% республіканців і 79% демократів, погодилися, що "Конгрес повинен провести незалежне розслідування щодо комунікації між урядом Російської Федерації та представниками кампанії Трампа під час виборів до 2016 року".

У лютому таких було 54% (30% республіканців та 81% демократів).

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп несподівано звільнив главу Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі, призначеного на посаду ще за часів адміністрації Барака Обами. 

Після цього демократи заявили, що звільнення глави ФБР Джеймса Комі може привести до спроби припинити розслідування про можливе втручання РФ у вибори в США.

Як відомо, Комі очолював розслідування ФБР про можливі зв'язки членів передвиборчого штабу Трампа з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.