Трамп намагався вплинути на розслідування проти Флінна - екс-директор ФБР

Середа, 17 травня 2017, 08:59

У лютому президент США Дональд Трамп під час зустрічі з тодішнім директором ФБР Джеймсом Комі попросив припинити розслідування стосовно екс-радника з нацбезпеки Майкла Флінна.

Про це повідомляє New York Times з посиланням на доповідну записку Комі за підсумками його розмови з президентом.

"Сподіваюся, ви зможете залагодити цю ситуацію, залишите Флінна у спокої. Він хороший чоловік. Сподіваюся, ви дасте йому спокій" - сказав Трамп Комі, згідно з запискою.

Задокументоване прохання Трампа, зазначає видання, є очевидним доказом того, що президент намагався прямо вплинути на Департамент Юстиції і ФБР у справі розслідування його зв'язків з Росією.

Після цього голова наглядового комітету палати представників, республіканців Джейсон Чаффец зажадав, щоб ФБР переглянуло всі "записки, нотатки, зведення і записи" розмов між трампом і Комі.

Однак Білий дім спростував заяви про те, що президент якимось чином намагався припинити розслідування.

"Президент ніколи не просив Комі чи когось іншого припинити розслідування, в тому числі розслідування щодо генерала Флінна", - заявили у Білому домі.

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку 13 лютого через скандал про контакти з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.