Глава МВС Польщі вважає, що прийом біженців гірший за санкції ЄС

Середа, 17 травня 2017, 11:32

Для Польщі краще буде зазнати санкцій ЄС, ніж погодитися на прийом біженців за квотами.

Про це заявив глава МВС Польщі Маріуш Блащак, повідомляє Dziennik.pl.

"Я переконаний, що для Польщі буде гірше погодитися на переселення біженців ніж покарання, яким погрожує Європейський союз" - сказав міністр.

За його словами, біженці – це проблема Західної Європи, яка свого часу володіла колоніями.

"Вони користувалися багатствами Африки чи Азії. Це їхні рахунки, сплату яких вони зараз намагаються перекласти на Польщу" - вважає Блащак.

"Ми пам’ятаємо, що сталося на заході Європи. Пам’ятаємо про теракти. Пам’ятаємо, що все починалося з кількісно незначних мусульманських спільнот, а зараз вони дуже великі" - додав міністр.

Нагадаємо, прем’єр Польщі Беата Шидло напередодні заявила, що уряд країни не погодиться з тим, щоб країни-члени ЄС насильно змушували приймати біженців.

Заява Беати Шидло стала реакцією на ультиматум Європейської комісії країнам ЄС розпочати прийом біженців до червня згідно з визначеними квотами. В іншому разі проти країн, які не надали прихисток мігрантам, буде ініційовано процедуру за порушення законодавства ЄС. 

Квоти на прийом біженців, які нелегально прибули до Італії та Греції, для всіх 28 країн Євросоюзу запропонували ввести у 2015 році у розпал кризи мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.