У ЄС очікують на завершення ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію до кінця червня

Середа, 17 травня 2017, 11:54

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що у Євросоюзі очікують на завершення ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію Україна-ЄС до кінця червня.

Про це повідомляє УНІАН.

"Ми сподіваємося, що Сенат у наступні декілька тижнів до кінця червня ратифікує Угоду про асоціацію. Ми маємо надію щодо цього", - сказав посол журналістам.

У цьому зв'язку він додав: "Ми нічого не можемо гарантувати, але сподіваємося, що впродовж наступних декількох тижнів ратифікація у Нідерландах також буде завершена".

Раніше повідомлялося, що Сенат Нідерландів (верхня палата парламенту) отримав останні документи для розгляду рішення про ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною і підтвердив, що дебати відбудуться 23 травня.

Схвалення ратифікації в Сенаті лишається останнім законодавчим кроком, який розблокує офіційний запуск асоціації Україна-ЄС.

"23 травня сенат Нідерландів відкриває дебати, а 30 травня відбудеться голосування. Ми сподіваємося, що воно має бути позитивним для України, для Нідерландів, для Європи", - заявляв раніше президент України.

На сьогодні Нідерланди є єдиною країною ЄС, яка досі не ратифікувала Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

За результатами референдуму, що відбувся у квітні 2016 року і в якому взяли участь 32,28% виборців, понад 60% висловилися проти угоди з Україною. Референдум мав рекомендаційний характер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.