Україну запросили приєднатися до конвенції Пан-Євро-Мед

Середа, 17 травня 2017, 11:55

Спільний комітет Регіональної конвенції про Пан-євро-середземноморські преференційні правила походження (Конвенція Пан-Євро-Мед) ухвалив рішення офіційно запросити Україну приєднатися до Конвенції.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Як зазначається, до набуття повноправного членства в Конвенції, українська сторона братиме участь в діяльності її робочих органів в якості спостерігача.

В міністерстві наголошують - набуття Україною повноцінного членства передбачає низку подальших кроків: проведення внутрішньодержавних процедур приєднання до Конвенції, прийняття відповідного закону та інші міжнародні юридичні процедури.
 
Нагадаємо, що Україна почала переговори до приєднання до Конвенції Пан-Євро-Мед у 2015 році. Закінчення внутрішньодержавної процедури приєднання очікується Мінекономрозвитку наприкінці 2017 - початку 2018.

Нагадаємо, Пан-Євро-Мед – це інструмент, розроблений Європейським Союзом для співпраці зі своїми торговельними партнерами, а також останніх між собою. Конвенція встановлює уніфіковані правила походження для торгівлі товарами у Пан-Євро-Середземноморському регіоні й, таким чином, дозволяє посилювати економічну інтеграцію та торговельні зв’язки.

Детальніше про можливості, які дає приєднання України до Конвенції, можна почитати у статті "Більше, ніж ЗВТ. Що дасть Україні участь у Пан-Євро-Мед".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.