Порошенко: безвізовий режим - це прощання з радянсько-російською імперією

Середа, 17 травня 2017, 16:01

Безвізовий режим між Україною та ЄС - це прощання України з радянсько-російською  імперією.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на спільній пресс-конференції з президентом Європарламенту  Антоніо Таяні, повідомляє корреспондент "Європейської правди".

"Це абсолютно історичний день для моєї 45-мільйонної нації і так само історичний день для ЄС. Україна повертається до європейської родини і каже своє останнє "прощай" радянсько-російській імперії", - сказав він.

Порошенко також висловив готовність до подальшого реформування України і нагадав, що Україна абсолютно рішуче налаштована на реформування, бо виконала 144 умови.

"Нові правила щодо лібералізації візового режиму є початком нової ери. Нехай щастить!" - в свою чергу заявив Антоніо Таяні.

Як повідомлялося, у середу в Європарламенті відбулася урочиста церемонія підписання законодавчого акта, яким буде запроваджений безвізовий режим для громадян України.

Після підписання рішення про безвіз ще має бути оприлюднене в Офіційному журналі ЄС. Через 20 днів безвізовий режим набуде чинності; очікується, що він запрацює від 11 червня. Як повідомлялося, 11 травня Євросоюз завершив схвалення безвізового режиму для України.

Про те, як саме працюватиме безвізовий режим з Євросоюзом, читайте у статті: "Без віз, та не без правил: як працюватиме на практиці безвізовий режим з Євросоюзом".

Детальніші роз’яснення читайте у статті: "Тонкощі безвізу: як діяти на кордоні, щоби уникнути проблем. Відповіді на питання читачів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.