Король Нідерландів зізнався, що таємно працює пілотом пасажирського літака

Четвер, 18 травня 2017, 10:02

Протягом 21 року король Нідерландів Віллем-Александр працює як другий пілот пасажирського літака.

Про це він зізнався голландським ЗМІ, повідомляє BBC.

Віллем-Александр зійшов на трон у 2013 році, однак і після цього, хоча й інкогніто, він продовжив працювати пілотом, двічі на тиждень сідаючи за штурвал пасажирського літака.

Донедавна він літав на середньомагістральному лайнері Fokker 70 місткістю до 90 осіб і працював як гостьовий пілот авіакомпанії KLM Cityhopper (дочірня компанія KLM) з метою зберегти свою ліцензію пілота.

Влітку ж він має намір пройти навчання на більш великий лайнер Boeing 737, оскільки Fokker 70 поступово знімається з використання. Також король зізнався, що хотів би спробувати літати і на більш далекі відстані.

Рейсами авіакомпанії KLM Cityhopper в основному користуються бізнес-мандрівники, які літають у різних європейських напрямках, зокрема, до Великої Британії, Німеччини та Норвегії.

Король зазначив, що пілотування літака для нього було мрією дитинства. За його словами, деякі пасажири все ж пізнавали у пілоті свого короля.

Віллем-Александр вступив на трон після того, як його мати королева Беатрікс у 2013 році відреклася від престолу. У квітні цього року королю Нідерландів виповнилося 50 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.