Трамп знав, що Флінн під слідством, коли призначав його радником - ЗМІ

Четвер, 18 травня 2017, 10:29

Перехідній команді президента США Дональда Трампа було відомо про федеральне розслідування відносно Майкла Флінна за його лобістську діяльність ще за пару тижнів перед інавгурацією.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

"Але попри таке попередження, про що було відомо приблизно через місяць після того, як Міністерство юстиції повідомило Флінна про розслідування, Трамп призначив його радником з національної безпеки", - повідомляє видання.

Робота на посаді радника з нацбезпеки дала Флінну доступ до президента та майже всіх секретних дій, що проводяться американськими спецслужбами.

Зокрема, повідомляється, що Флінн ще 4 січня поінформував перехідну команду Трампа про те, що проти нього ведеться федеральне розслідування за роботу лобістом від імені уряду Туреччини.

Тобто команда Трампа знала про хід розслідування щодо Флінна набагато раніше, ніж повідомлялося раніше.

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку 13 лютого через скандал про контакти з Росією.

Також нещодавно ЗМІ повідомили, що у лютому президент США Дональд Трамп під час зустрічі з тодішнім директором ФБР Джеймсом Комі попросив припинити розслідування стосовно екс-радника з нацбезпеки Майкла Флінна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.