Трамп готовий взаємодіяти з КНДР для вирішення кризи, але на умовах - Сеул

Четвер, 18 травня 2017, 11:07

Президент США Дональд Трамп заявив представнику президента Південної Кореї про те, що Вашингтон готовий спробувати вирішити північнокорейську ядерну кризу шляхом взаємодії, але при правильних умовах.

Про це повідомили в МЗС Південної Кореї, передає Reuters.

Представник президента Південної Кореї у Вашингтоні, медіамагнат, Хон Сік Хен заявив, що Трамп готовий спробувати взаємодіяти, щоб забезпечити мир.

"Той факт, що Трамп сказав, що не буде вести переговори заради переговорів підтвердили нашу спільну позицію, що ми відкриті для діалогу, але правильна ситуація повинно бути сформована", - сказав представник міністерства закордонних справ Чо Джун Хук на регулярному брифінгу для ЗМІ.

За його словами, Південна Корея і США домовилися під час візиту до Сеула радників з питань національної безпеки Трампа на цьому тижні щодо формулювання "сміливого та прагматичного" спільного підходу.

Нещодавно повідомлялося, що Північна Корея готова до діалогу з США, якщо будуть досягнуті відповідні умови.

Раніше повідомлялося, що президент Південної Кореї Мун Чже Ін попередив про велику ймовірність військових зіткнень на кордоні з Північною Кореєю.

Як відомо, Північна Корея здійснила ще один тестовий запуск балістичної ракети за кілька днів після вступу на посаду нового президента Південної Кореї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.