Туреччина радить Німеччині змінити ставлення до Анкари, а не поводитись як бос

Четвер, 18 травня 2017, 14:39

Німеччині слід змінити своє ставлення до Туреччини, якщо Берлін розраховує на потепління відносин з Анкарою.

Про це в інтерв’ю приватному телеканалу NTV заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, повідомляє Hurriyet Daily News.

"Ви (Німеччина – ред.) не можете більше ставитись до Туреччини, як вам захочеться. Якщо ви хочете наблизитись до Туреччини, ставтесь до неї як до друга, а не дійте як бос", - сказав Чавушоглу.

Він запевнив, що Анкара не намагається шантажувати Берлін, не надаючи доступу німецьких депутатів на військову авіабазу Інджирлік. 

"Якщо вони хочуть піти, це залежить від них. Ми не будемо їх благати, вони були тими, хто хотів прийти, ми допомогли їм. Якщо вони захочуть піти, ми скажемо "До побачення", - додав Чавушоглу.

Як відомо, напруга у стосунках двох країн зросла після того, як Туреччина заборонила групі депутатів парламенту Німеччини відвідини німецьких солдатів, які несуть службу на базі ВПС Інджирлік.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Берлін готовий перевести своїх військових до іншої країни, якщо Анкара не надасть дозвіл на відвідини військової бази.

На військовій базі Інджирлік несуть службу 250 солдатів і офіцерів ФРН, які беруть участь в операціях західної коаліції на чолі зі США проти терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сирії і Іраку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.