У Бундестазі пройдуть дебати про історичну відповідальність Німеччини перед Україною

П'ятниця, 19 травня 2017, 11:15

У німецькому парламенті відбудуться дебати на тему "Німецька історична відповідальність перед Україною".

Згідно з програмою засідання на сайті Бундестагу, дебати розпочнуться о 12.10 за київським часом.

Обговорення  було ініційоване фракцією Зелених у Бундестазі. Очікується, що з промовами на цю тему виступлять представники всіх парламентських партій. Від фракції Зелених виступить речниця партії по Східній Європі Марілуїзе Бек.

Обговорення було ініційоване у зв’язку з переосмисленням історичної відповідальності Німеччини за злочини нацистів як злочини, від яких найбільше потерпали  території країн  між Німеччиною і Росією. Зокрема, загальновідомим є той факт, що найбільших втрат під час Другої світової війни зазнали Україна та Білорусь.

Як повідомляється на сайті Марілуїзе Бек, потреба дискусії на тему історичної відповідальності Німеччини саме перед Україною стає особливо гострою у світлі нинішніх європейських прагнень Києва, який протистоїть російській агресії.

"Німеччина визнає свою історичну відповідальність перед Україною. Це включає не тільки осмислення німецьких злочинів по відношенню до людей, які жили в Україні. Частиною цієї відповідальності є також активна підтримка сьогоднішньої незалежної України та її суспільства в їх зусиллях, спрямованих до демократії, правової держави та економічного розвитку" - йдеться у проекті постанови німецьких депутатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.