Прем'єр Британії: будь-які дії щодо Ассанжа - це справа поліції

П'ятниця, 19 травня 2017, 16:04

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що будь-які дії у Британії щодо засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа є справою британської поліції.

Про це повідомляє The Guardian.

"Щодо Джуліана Ассанжа, то будь-яке рішення, яке приймається щодо дій Британії стосовно нього, зокрема щодо того, що він залишить посольство Еквадору - буде оперативною справою поліції", - заявила Мей.

Раніше Міністерство Внутрішніх Справ Великої Британії заявило, що рішення про закриття розслідування у справі засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа є справою шведського уряду, Британія ж юридично зобов'язана виконати рішення згідно з європейським ордером про арешт.

"Арешт був затверджений судами Британії, включаючи Верховний суд, і на кожному етапі рішення про його екстрадицію до Швеції визнавалося "повністю законним", - цитує заяву МВС видання The Guardian.

"Цей ордер буде офіційно відкликаний в судах Великої Британії", - повідомляє видання.

Згодом Королівська прокурорська служба підтвердила, що Європейський ордер на арешт Ассанжа був знятий на прохання Швеції.

Нагадаємо, сьогодні прокуратура Швеції заявила про припинення розслідування проти засновника Wikileaks  Джуліана Ассанжа за звинуваченням у згвалтуванні.

У червні 2012 року Ассанж, якого розшукують у США та Швеції, отримав притулок в посольстві Еквадору в Лондоні і знаходиться там.

У 2015 році у Швеції зняли три з чотирьох звинувачень у скоєнні злочинів сексуального характеру з засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа через закінчення терміну давності обвинувачень.

Варто зазначити, що спеціальна група ООН офіційно визнала безпідставним переслідування засновника WikiLeaks і незаконним позбавлення його свободи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.