Конгрес США до 5 травня має ухвалити рішення щодо $560 млн допомоги для України

Вівторок, 2 травня 2017, 10:51

У Конгресі США представлено консолідований закон про бюджетні асигнування на 2017 рік, згідно з яким на програми допомоги Україні планується виділити не менше 560 млн дол. США, ухвалення закону має відбутися до 5 травня.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Посольство України в США.

"Зокрема, на військову і безпекову допомогу Україні до кінця бюджетного року (до 1 жовтня) - не менше 238 млн дол. США", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що без врахування кредитних гарантій, які цього року поки не розглядаються, асигнування на інші програми допомоги планується навіть збільшити (на 27 млн дол. США, порівняно з 2016 роком).

За даними посольства, виділені кошти на зміцнення оборонних і безпекових можливостей України є лише частиною від загальної суми 350 млн дол. США, яка може повністю бути використана після 1 жовтня 2017 року"

Наступним етапом набуття чинності Консолідованим законом стане його ухвалення Сенатом і Палатою представників, що має відбутися до 5 травня, та надалі підписання президентом США.

Раніше повідомлялося, що Комітет Палати представників з бюджетних асигнувань схвалив підсумкову версію оборонного бюджету на цей фіскальний рік.

Документ передбачає надання військової допомоги Україні в розмірі $150 млн. Кошти мають бути виділені до 30 вересня (фіскальний рік у США триває з 1 жовтня по 30 вересня).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.