Меркель: перемир'я на Донбасі не існує, "Мінськ" виконується не повністю

Субота, 20 травня 2017, 14:36

Канцлер Німеччина Ангела Меркель обговорюватиме з президентом України Петром Порошенком можливість зустрічі лідерів "нормандської четвірки".

Про це вона сказала перед початком переговорів з Порошенком, яка відбуваються сьогодні в урядовій резиденції в замку Мессеберг.

"Ми маємо сказати, що перемир'я на сьогоднішній день не існує, і Мінські угоди не повністю виконуються. Зустрічі в "нормандському форматі" і надалі будуть відбуватися, і ми будемо говорити про можливу зустріч в майбутньому за моєї участі і трьох президентів", - сказала Меркель.

За її словами, надзвичайно важливою є гуманітарна ситуація на сході України, про що вона сьогодні також буде говорити з Порошенком.

Меркель також додала, що проінформує українського президента про свою нещодавню зустріч з новим президентом Франції Еммануелем Макроном.

Порошенко у свою чергу сказав, що обговорить з канцлером Меркель підвищення ефективності виконання Росією Мінських угод. 

"Значна частина сьогоднішніх переговорів буде присвячена підвищенню ефективності імплементації, в тому числі Росію, Мінських угод, щоб були виконані вимоги щодо режиму припинення вогню, відведення важкої техніки, артилерії, звільнення українських заручників та імплементації всього безпекового комплексу, який передбачений Мінськими угодами як передумова політичному процесу", - додав Порошенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.