Україна та Польща можуть разом збудувати успішне майбутнє – Дуда

Понеділок, 22 травня 2017, 07:46

Польський президент Анджей Дуда переконаний, що Україна та Польща можуть спільно збудувати успішне майбутнє, засноване на повазі і почутті солідарності.

Про це ідеться у листі Анджея Дуди, який було зачитано у Житомирі під час церемонії відкриття меморіальної дошки Леху Качинському, повідомляє Niezalezna .

Лист на адресу організаторів та учасників церемонії зачитав міністр канцелярії польського президента Адам Квятковський.

У листі Дуда підкреслив, що він радий, що влада і жителі Житомира зберігають пам'ять про Леха Качинського, "великого друга України".

Він зазначив, що як політик Лех Качинський вважав польсько-українські взаємини надзвичайно важливим елементом формування європейської солідарності і регіонального співробітництва, і тому "постійно прагнув побудувати простір свободи, безпеки та процвітання народів Центральної та Східної Європи, у якому важливу роль відіграють і наші країни".

Президент наголосив, що це повідомлення і сьогодні залишається актуальним.

"Польща і Україна можуть спільно збудувати успішне майбутнє, засноване на повазі та почутті солідарності", - наголосив Дуда.

Він додав, що Польща та Україна високо цінують суверенітет своїх країн, тому що вони обидві мають спільний досвід іноземного панування на території своїх країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.