КНДР каже, що готова розгорнути серійне виробництво нових ракет

Понеділок, 22 травня 2017, 14:51

Північна Корея заявила, що готова розгорнути та запустити серійне виробництво нових ракет середньої дальності, які здатні досягти Японії та найбільших американських військових баз, після чергового тестового запуску.

Про це повідомляє The Associated Press.

Як відомо, Північна Корея заявила, що нові випробування балістичної ракети середньої дальності, проведені 21 травня, були успішними.

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин схвалив розгортання цієї системи зброї та заявив про швидке масове виробництво такої зброї.

Тим часом ЗМІ Північної Кореї активізували свої заклики щодо наступних запусків ракет через "все більш ворожу політику президента США Дональда Трампа".

"Адміністрації Трампа можна порадити дослухатися до голосу занепокоєності, що лунає з боку США та міжнародного співтовариства. Ще більше зброї чучхе, здатної завдати удару по США, буде запущено з цієї землі. Це відповідь КНДР адміністрації Трампа", - йдеться в одній із газет КНДР.

Нагадаємо, 21 травня Північна Корея провела запуск балістичної ракети з західного узбережжя з району Пукчанг. Вона пролетіла 500 км і впала в Японському морі.

Випробування провели за тиждень після того, як у КНДР заявили про успішний запуск ракети, здатної нести ядерний заряд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.