Меркель: євро занадто слабкий через політику ЄЦБ

Понеділок, 22 травня 2017, 16:04

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що євро є занадто слабкий через політику Європейського центрального банку, зазначивши, що це допомогло пояснити відносно високий в Німеччині профіцит торгового балансу.

Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи перед студентами в Берліні, Меркель сказала, що німецьке сальдо торгового балансу було обумовлено двома чинниками, над якими уряд не мав ніякого впливу, а саме обмінний курс євро та ціна на нафту.

Канцлер заявила, що в даний час євро є "відносно слабким". А потім вона додала: "євро занадто слабкий ... через політику ЄЦБ і у зв'язку з цим німецькі товари порівняно дешеві".

"Ми можемо інвестувати більше вдома", - сказала Меркель, проте додала, що жвавий внутрішній попит є основним драйвером загального економічного зростання в Німеччині.

Повертаючись до теми Франції, Меркель сказала, що німецький уряд має допомогти новому президенту Франції Еммануелю Макрону досягти успіху, та що вона сподівається, що  Макрону вдасться вирішити проблему безробіття у Франції.

Нагадаємо, міністр фінансів Франції Брюно ле Мер та його німецький колега Вольфганг Шойбле оголосили у понеділок 22 травня про створення робочої групи, яка працюватиме над пришвидшенням інтеграції єврозони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.