У ЄС і НАТО засуджують теракт у Манчестері

Вівторок, 23 травня 2017, 10:11

НАТО і країни ЄС засуджують напад під час концерту у Манчестері, який забрав життя 22 людей.

"Мої думки зараз з молодими людьми і всіма тими, хто постраждав під час варварського нападу у Манчестері. НАТО підтримує Велику Британію у боротьбі з тероризмом" - написав у Твіттері генсек НАТО Єнс Столтенберг.

"Моє серце у Манчестері цієї ночі. Наші думки з жертвами" - написав президент Європейської ради Дональд Туск.

"Наші думки з жертвами і жителями Манчестера", - йдеться у Твіттері головування Мальти у Раді ЄС.

"Шокований смертельним вибухом у Манчестері. Наші думки і молитви з жертвами і родинами тих, хто постраждав" - написав президент Європарламенту Антоніо Таяні.

"Жахливі новини з Манчестера! Наші думки з нашими британськими друзями. Разом ми вистоїм" - заявив глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що шокований звісткою про вибух. "Він висловив співчуття британському народу і намір продовжувати боротьбу з тероризмом разом з британським урядом" - йдеться у заяві Єлисейського палацу.

"Жахливі новини з Манчестера. Моє співчуття жертвам, родичам, близьким і друзям постраждалих" - написав президент Австрії Александр Ван дер Беллен.

"Жахливий напад на невинних у Манчестері. Наші думки з жертвами і їх родинами, ми солідарні з народом Британії" - написала президент Литви Даля Грибаускайте.

Нагадаємо, ввечері 22 травня на найбільшій арені Великої Британії у Манчестері під час концерту пролунав вибух, який поліція попередньо розслідує як теракт. 

За останніми даними поліції кількість загиблих внаслідок вибуху зросла до 22, поранених – до 59. Також поліція підтвердила, що серед загиблих є діти. За даними поліції, виконавцем вибуху є одна особа, чоловік загинув на місці.

Попередня версія поліції полягає у тому, що нападник діяв самостійно. Однак слідство продовжує з’ясовувати, чи не був нападник частиною більш широкої терористичної мережі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.