В Албанії представники опозиції увійшли до уряду, щоб забезпечити чесні вибори

Вівторок, 23 травня 2017, 11:35

У понеділок до уряду Албанії увійшли представники опозиційної Демократичної партії задля того, щоб забезпечити проведення чесних виборів.

Про це повідомляє Euractiv.

Входження представників Демократичної партії до уряду є частиною компромісу правлячої Соціалістичної партії і опозиції, яка протягом трьох місяців бойкотувала роботу парламенту.

Опозиція відтепер контролюватиме міністерства внутрішніх справ, юстиції, праці, фінансів, охорони здоров’я і освіти. Крім того, представник Демократичної партії отримав посаду віце-прем’єра.. Також представники опозиції очолили центральну виборчу комісію Албанії і офіс омбудсмена.

"Всі ці заходи вживаються для того, щоб гарантувати албанським громадянам свободу від тиску, запобігти купівлі голосів і забезпечити чесні перегони політичних партій під час кампанії" - заявили в опозиції.

Як повідомлялося, парламентські вибори в Албанії перенесли з 18 на 25 червня. Раніше опозиція погрожувала бойкотувати вибори, оскільки, згідно з їхніми звинуваченнями, уряд не міг забезпечити вільний виборчий процес.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.