Франція посилює заходи безпеки після теракту в Манчестері

Вівторок, 23 травня 2017, 19:18

Французька влада наказала підвищити заходи безпеки під час спортивних і культурних заходів, а президент Еммануель Макрон заявив, що буде створена новий контртерористичний координуючий орган.

Про це повідомляє Reuters.

Макрон приїхав до посольства Британії в Парижі, щоб висловити співчуття у зв’язку з терактом, і заявив, що в середу буде головувати "на зустрічі силових міністрів, яка буде присвячена створенню цільової групи по боротьбі з "Ісламським державою".

Міністр внутрішніх справ Жерар Коллом заявив, що уряд дав вказівки організаторам спортивних і культурних заходів у Франції посилити заходи безпеки після теракту у Манчестері, який був скоєний терористом "Ісламської держави".

Начальник Паризької поліції Мішель Дерплю заявив, що він наказав посилити присутність поліції навколо театрів, особливо на початку і наприкінці заходів.

Поліція також складає список "чутливих" подій, які, швидше за все, привернуть увагу молодих глядачів, таких як кіно, театральні вистави і спортивні події, в тому числі Відкритий чемпіонат Франції з тенісу "Ролан Гаррос", який відбудеться в Парижі наступного тижня.

В результаті теракту в Манчестері загинули 22 людини, ще 59 отримали поранення. За останніми даними, постраждали 12 дітей у віці до 16 років. 

Крім того, деяких людей, які відвідували концерт, досі шукають. Оголошення про їхнє зникнення поширюються у соцмережах.

Вибух бомби стався під час концерту американської виконавиці Аріани Гранде, прихильниками якої є велика кількість молоді. На арені, яка вміщає 21 тисячу людей, було багато дітей та підлітків.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за теракт у Манчестері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.