Північноатлантична рада проведе виїзне засідання в Києві 9-10 липня

Середа, 24 травня 2017, 13:57

Генсек НАТО і члени Північноатлантичної ради проведуть виїзне засідання у Києві  9-10 липня.

Про це у Харкові під час відкриття програми професійної підготовки Україна-НАТО повідомив глава представництва НАТО в Україні Олександр Вінніков, передає УНІАН.

"Я хотів би сказати, що з початку агресії Росії проти України підтримка НАТО України вийшла на безпрецедентно активний рівень. Ця підтримка як політична, так і практична. У політичному руслі НАТО постійно підтверджує суверенітет і територіальну цілісність України. Ще одним підтвердженням цього буде дуже високий візит Північноатлантичної ради, який ми очікуємо в липні. Це всі посли країн НАТО в Брюсселі на чолі з генеральним секретарем НАТО. Візит в Україну відбудеться 9-10 липня, щоб відзначити 20-річчя особливого партнерства між НАТО і Україною", - сказав Вінніков.

За даними джерел "Європейської правди" в Альянсі, в рамках візиту також буде проведене офіційне засідання Євроатлантичної ради (керівного органу НАТО) на рівні послів.

Раніше про запланований візит Північноатлантичної ради до Києва повідомила у квітні віце-прем’єр України Іванна Климпуш-Цинцадзе. Тоді дата візиту не називалася.

Останній раз члени Північноатлантичної ради відвідували Україну у червні 2008 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.