Сирійські війська завдали авіаударів по повстанцях у "зоні деескалації"

Середа, 24 травня 2017, 19:06

Сирійські урядові війська здійснили серію авіаударів по місту на півдні Сирії, в районі, де проходить так звана "зони деескалації", визначена угодою, яку підписали Росія, Туреччина та Іран.

Про це повідомляє Associated Press із посиланням на інформацію спостерігачів.

Урядові війська здійснили щонайменше 12 авіаударів і скинули не менше дев'яти бочкових бомб на утримуваний повстанцями район у провінції Дараа.

Повідомляється також про наземні бої між урядовими сирійськими військами та повстанцями. Провінція Дараа є однією з чотирьох "зон деескалації", оголошених після переговорів про припинення вогню в Казахстані.

У цій провінції регулярно спалахують сутички між сирійськими повстанцями та урядовими військами, а також членами незаконних збройних формувань, які утримують окремі райони недалеко від кордону з Йорданією.

Росія та Іран, які підтримують сирійський режим, та Туреччина, яка підтримує повстанців, домовилися забезпечити припинення вогню між сирійськими урядовими силами і опозицією в чотирьох регіонах, але Росія заявила, що точні карти будуть опубліковані не раніше початку червня.

США не є частиною угоди, асирійський уряд і опозиція не підписала документ. План, однак, не поширюється на райони, контрольовані "Ісламською державою" і підтримуваними США курдськими групами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.