NYT: Росія намагалась вплинути на Трампа через його радників

Четвер, 25 травня 2017, 09:35

Минулого літа американські шпигуни зібрали інформацію, яка засвідчила, що високопоставлені представники російської розвідки та політичні особи обговорювали способи впливу на Трампа через його радників.

Про це із посиланням на неназваних американських чиновників пише видання The New York Tіmes.

У розмовах мова йшла про екс-главу передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта і колишнього радника американського президента з національної безпеки Майкла Флінна.

Обоє чоловіків мали непрямі зв'язки з російськими офіційними особами, "які, мабуть, були впевнені, що кожен із них може бути використаний  для формування позиції Трампа щодо Росії", - пише видання.

За інформацією NYT, деякі представники Росії "хвасталися, наскільки добре вони знають Флінна". Інші обговорювали можливість ширшого спілкування з колишнім президентом України Віктором Януковичем, який свого часу тісно співпрацював з Манафортом.

Як відомо, обидва комітети з розвідки (Сенату США та Палати представників США) розслідують зв'язки Флінна та інших членів кампанії Трампа з Росією у справі про втручання у вибори.

ФБР також проводить своє розслідування щодо втручання Росії та представників кампанії Трампа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.